Fem sätt att låna 3000 kr

Fem sätt att låna 3000 kr

Genom att jämföra och välja rätt låneform finns pengar att spara. När lägre belopp behöver lånas finns ett nämligen ett flertal olika alternativ. Så här går det att låna 3000 kr.

Låna 3000 kr via…

 • Kreditkortet
  Med ett kreditkort går det att låna 3000 kr på två olika sätt. Det bästa är om kortinköp sker på denna summa. Då kommer beloppet att presenteras på kommande månadsfaktura. Om den betalas till fullo uppstår inte någon kostnad för ränta. På detta sätt går det alltså att låna 3000 kr räntefritt ungefär en månad. Det andra alternativet är att föra över pengar från kortkontot till ett bankkonto. Men i detta fall kommer räntekostnad att uppstå från överföringsdagen.
 • Privatlån
  Bortsett från bolån har privatlån den lägsta räntan. För de personer som inte har ett boende att belåna bör alltså privatlån vara bästa alternativet. Nackdelen är att det finns ytterst få privatlån som erbjuder sina kunder att låna 3000 kr. De flesta har lägsta gränsen på 10 000 kr. Däremot går det att låna ett högre belopp och därefter förskottsinbetala en större del.
 • Kontokredit
  En kontokredit är en öppen kredit som enbart skapar räntekostnad när den utnyttjas. Pengarna finns tillgängliga på ett konto hos kreditgivaren och valfri summa kan när som helst föras över till det egna bankkontot. Återbetalning sker sedan i likhet med ett kreditkort – dvs. med valfritt belopp per månad men med en lägsta summa att betala per månad. Fördelen är den stora flexibilitet som skapas med denna låneform. Nackdelen är att många ”lockas” att oftare låna pengar än vad de egentligen har behov av.
 • Pantbank
  Hos en pantbank lämnas värdefulla saker in som pant varpå en lånesumma betalas ut. Efter en månad kan personen välja mellan att betala tillbaka summan plus ränta, förlänga lånet eller låta pantbanken ta över saken. En fördel med att låna via en pantbank är att någon kreditupplysning inte tas. Oavsett vilken kreditvärdighet som personen har kommer lånet att beviljas. Det enda som krävs är ID-kort samt att personen är över 18 år. En nackdel är att räntan är hög. Det är ofta ett av de dyraste sätten att låna 3000 kr.
 • Via en vän
  Att låna pengar av en vän är smidigt utifrån att de flesta vänner inte tar ut någon ränta för utlåningen. Den stora nackdelen är vad som händer om du inte klarar av att återbetala summan. Är det värt att riskera vänskapen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *