Approva företagslån får högsta betyg av Företagsfinanser

Approva företagslån får högsta betyg av Företagsfinanser

Företagsfinanser är en jämförelsesida som presenterar olika företagslån och krediter vilket underlättar för företagaren att hitta det lån som passar dem bäst. Bland annat recenseras Approva företagslån – vilka får fem av fem i betyg.

Enkelt och smidigt

Något som återkommer i recensionen är att företagslånet är ”enkelt och smidigt”. Det kan ställas mot den process som behöver genomföras om ett sådant lån ska tecknas hos en bank. Approva har valt att vara helt digitala med en enkel ansökningsprocess, tydlig information och snabbt svar. Istället för att behöva lämna in en rad olika dokument (som ofta storbankerna kräver) sker inhämtning av information automatiskt. Detta efter att låneansökan har identifierats med BankID.

Att ansöka om Approva företagslån

Ansökningsprocessen är tydlig via hemsidan och består av följande steg:

 • Fyll i ansökningsformuläret
  Här anges exempelvis belopp, amorteringstid, personnummer, organisationsnummer samt kontaktuppgifter.
 • Verifiering
  Verifiering sker med BankID alternativt Mobilt BankID.

 • Kreditupplysning och inhämtning av information
  Approva kan nu göra en kreditupplysning och en sammanlagd kreditbedömning, vilket är vad som ligger till grund för om ansökan ska bli beviljad.

 • Svar inom 15 min
  Svaret på om företagslånet blir beviljat eller inte skickas ut via mail inom 15 minuter. I det fall som det är ett positivt resultat skickas även låneavtalet med vilket därmed snabbt kan undertecknas och skickas tillbaka. Tack vare digital signering sker det mycket fort varpå pengarna betalas ut till angivet konto.

Tydlig med kostnadsexempel

Har företaget råd med ett lån? Hur mycket skulle månadskostnaden bli? På Approvas hemsida finns räkneexempel och en kalkylator som visar på hur stor kostnaden skulle bli vid olika summor och amorteringstider. Exempelvis kan ett lån på 150 000 kr som återbetalas över 8 månader kosta 24 000 kr i kostnader. Totalt att betala efter denna tid blir därmed 174 000 kr.

Enkelheten dess styrka

Företagskrediter lyfter fram ett par fördelar med Approva företagslån och framförallt är det just att det är så enkelt – i förhållande till att gå till en större bank.  Något de inte skriver så mycket om är kostnaden i förhållande till andra alternativ. Det kan tyckas som en hög kostnad (se ovan) men samtidigt beror det på vilken kundgrupp som företaget vänder sin verksamhet mot. Ställ därmed gärna Approva företagslån mot andra och välj det som ger lägst kostnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *