Så arbetar en redovisningsbyrå

Så arbetar en redovisningsbyrå

Det finns en mängd företag i Västerås som erbjuder sina kunder tjänster inom administrativ ekonomi. En av dessa är JP Ekonomiservice. De har många års erfarenhet av att serva små och medelstora företag med uppdrag som bland annat redovisning, bokföring, skatt och lönehantering. Genom att se på deras utbud av tjänster går det att visa exempel på hur en redovisningsbyrå arbetar.

Att lämna ifrån sig redovisning och andra uppdrag inom ekonomin kan vara helt avgörande för företagare för att kunna utveckla sin egen verksamhet. Man frigör tid och ger möjlighet att öka intäkterna i verksamheten. Det finns idag ett stort antal lagar och regler kring såväl redovisning som lönehantering. Det är näst intill omöjligt att vara uppdaterad på allt som gäller så att anlita en kompetent redovisningsbyrå är en god investering i företaget.
Några olika typer av uppdrag angående ekonomiservice i Västerås erbjuder är:

Redovisning

Företaget erbjuder sig att ansvara för bokföring och kommer med rådgivning utifrån det som händer i kundens verksamhet. Varje månad sammanställer de en överskådlig rapport som gör det möjligt för kunden att följa både soliditet och likviditet. De erbjuder även helhetslösningar med fakturering, leverantörsbetalningar och momsredovisning.

Löneadministration

Inom lönehanteringen finns det också en rad olika regler och lagar att förhålla sig till. Redovisningsbyrån erbjuder ett webbaserat system där personalen ute på kundens företag kan lägga in sina uppgifter. Lönen betalas ut först när kunden har attesterat och godkänt underlaget. Det skapar en stabilitet i löneadministrationen.

Skatt

Beskattning av bolag är något som ändras återkommande, så det gäller att vara uppdaterad. Det kan vara svårt för den enskilde företagaren att ha koll på hela bilden av skatter. En redovisningsbyrå har den kompetensen så det företag som anlitar dem kan känna sig trygga i olika frågeställningar som rör skatt och deklaration.

Årsredovisning

En kund kan anlita redovisningsbyrån för att göra sitt bokslut och årsredovisning. Om byrån får ta hand om både bokföring och bokslut ökar chansen att allt blir rätt och tiden förkortas till minsta möjliga arbetsinsats.

Rådgivning

De flesta företagare har inte tid, eller lust, att sätta sig in i snåriga regler och lagar. Dessutom uppdateras och ändras dessa över tid. Genom att anlita en redovisningsbyrå slipper man detta då det ligger på byrån att följa med i utvecklingen. Man betalar därmed för både hjälp och kompetens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *