Företagslån är även för framgångsrika företag

Företagslån är även för framgångsrika företag

En vanlig missuppfattning är att företagslån framför allt är till för nystartade företag. Det är inte heller bara företag med ekonomiska svårigheter som väljer att låna pengar. Faktum är att även framgångsrika företag ofta väljer att låna pengar. Detta för att kunna fortsätta växa och bli än mer framgångsrika.

Här går vi igenom några vanliga anledningar till att företagare ansöker om företagslån. För många gånger är det inte bara något som sker utan ett väldigt smart val!

Vanliga skäl till att företagare lånar pengar

De tre vanligaste skälen till att företagare väljer att låna pengar till sina affärsverksamheter inkluderar att de vill kunna:

  • finansiera uppstarten av företaget
  • få tillgång till kapital för att hålla igång kassaflödet
  • använda pengarna för investeringar som ger en framtida avkastning

Finansiera uppstarten av företaget

Det kanske allra vanligaste skälet att företagare ansöker om företagslån är för att finansiera uppstarten. Ett företag har nämligen ofta vissa kostnader redan innan pengarna börjar rulla in på intäktssidan. Du kan till exempel behöva köpa en dator samt betala för en internetuppkoppling, men det kan även röra sig om mer omfattande investeringar än så.

Få tillgång till kapital för att hålla igång kassaflödet

Kassaflödet är ofta en flaskhals i mindre och nystartade företag. För att hålla igång flödet av pengar in och ut i/ur bolaget kan du behöva låna lite pengar. Genom att göra detta slipper du riskera att ditt företag får slut på pengar och inte kan betala sina skulder.

Använda pengarna för investeringar som ger en framtida avkastning

Även detta är en vanlig anledning till att företag behöver låna pengar. Det är en bra affär att göra detta om du tror att investeringen ifråga kommer att ge en bra avkastning i framtiden. För om avkastningen överskuggar den ränta som du tvingas betala för lånet går du plus på investeringen.

Många aktörer specialiserar sig på att tillhandahålla företagslån

I Sverige finns det idag flera olika aktörer som har blivit specialister på att erbjuda företag lån. Några exempel på dessa är:

  • Lendo
  • Krea
  • Kompar
  • Fakturino
  • Creddo

Genom att jämföra de alternativ som du har att välja mellan kan du ofta få ner räntan och spara en slant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *